31 maj 2008

En liten glimt vardagsrum




Äntligen helg! Efter en tuff vecka med mycket jobb så ska det bli riktigt skönt med en härlig, ledig och solig helg! Sen har datorn här hemma inte velat vara med på noterna, men nu så verkar den gett med sig igen och jag skriver snabbt snabbt för att hinna innan den kanske bestämmer sig för att lägga ner igen :)

När jag såg Ikeas Baromoter innan jul föll jag direkt - den var ju ursnygg och till ett bra pris! Tyvärr var det ju fler än jag som föllför denna fina lampa ;-) Så innan jag hann blinka såldes den slut och jag hade nästan gett upp hoppet om att den skulle komma in igen när jag för någon helg sedan plötsligt fick syn på den på hemsidan. Klockan var halv sex en lördag, Ikea stänger sex, fem i var jag där och nöp ett ex, kunde inte hålla mig till söndagen :) Och jag måste säga att jag är supernöjd med den - perfekt storlek och bra ljus. Den fick ta plats i vardagsrummet jämte soffan. Korgen är också ny och kommer från Broste. I den ligger lite extra kuddar som inte får plats i soffan. Några syrénkvistar står i en vas på govlet - finns det något som doftar mer sommar, skolavslutning och förväntan än syréner?! Och så vackra de är!

Önskar er en riktigt härligt och skön helg i den fina vädret, njut ordentligt och ta hand om er!
Sommarkramar, Jenny

19 maj 2008

Blå toner






Hej på er, hoppas helgen varit bra!
Jag har planterat lite nya blommor i krukorna vid entrén, alla i blåa toner. I lördags var jag på torget en sväng och hittade söta små murgrönevioler, eller afrikans viol som de också heter, en liten hortensia i en underbar blålila färg och slutligen en stor härlig lavendel som doftar ljuvligt! Lavendeln står i en stor zinkkruka och violerna också de i en zinkkruka, fyndad på loppis för fem spänn förra sommaren - överkommligt :) Hortensian bor i en vit hög träkruka och har vitt silkespapper kring sig.
Jag tycker alltid det är en så härlig känsla med nya, fräscha blommor, skulle kunna köpa hur många som helst!
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en bra bok, ska bara rädda mina blommor undan frosten först :)
Tusen tack för era fina kommentarer, det är så roligt varje gång det ploppar upp en ny :)
Varma kramar! Jenny

13 maj 2008

Lite nytt i badrummet!

Hej!! Hoppas att ni alla hade en riktigt skön och härlig pingsthelg! Vilket väder det blev - helt fantastiskt! Det är så skönt att kunna spendera hela dagarna ute. Grilla, sola, påta i trädgården, fika...härligt!

I badrummet har de svarta handdukarna bytts mot en gladare och piggare färg som känns fräschare och finare nu till sommaren - härligt pastellblå! Jag älskar pastellfärger och föll direkt för den här söta färgen, och då jag var på jakt efter lite nya handdukar blev det perfekt. Några små söta förgätmigej fick också flytta in, liksom ett par små lyktor i fattigmanssilver i fönstret. Nu känns badrummet lite ljusare och det är härligt med lite färg! (Låtsas att ni inte ser den fula sladden till tvättmaskinen på första bilden :) )







Nu är jag nyss hemkommen från Vårruset! Jag och en kompis vari lag med ett gäng andra tjejer och vi avverkade de fem kilometrarna i ett riktigt bra gåtempo måste jag säga. När vi var i mål fick vi en jättegod picknick, mmm så gott det var! Skönt att göra något nyttigt och välgörande på samma gång då Vårruset stödjer BRIS.


Önskar er en fin onsdag i morgon och en fin fortsättning på resten av veckan!
Kramar från Jenny

9 maj 2008

Underbara Köpenhamn!

Vilket väder vi har fått - helt underbart!! Klarblå himmel, strålande sol, varmt och skönt - det kan inte bli bättre! Idag grillade vi hemmagjorda hamburgare efter jobbet, gott och smidigt en fredagkväll. Härligt att kunna sitta ute på altanen och äta också. Och hunden springer som en tok i trädgården och rullar sig i det svala gräset - härligt :)

För några helger sedan var jag i Köpenhamn med jobbet. Jag älskar den stan - känslan, mentaliteten, alla mysiga butiker, god mat, liv och rörelse. Vi var där på mässa, så officiellt var det en jobbresa, fast jag kan säga att större delen av tiden spenderades på stan :) Vi var runt i en massa fina butiker och det var så mysigt att bara strosa runt och kika in lite här och var. Tyvärr tog batteriet i min kamera slut (dåligt förberedd) men en mysig liten blomsterbutik och ubergulliga butiken Lisbeth Dahl hann jag med att fota iallafall. En av favoriterna är annars Notre Dame, där jag hittade världens gulligaste vaxduk, som jag sen inte köpte, och vad jag ångrar mig :(
Jag shoppade faktiskt inget i inredningsväg (!). Det blev däremot lite nya snygga kläder! Och lika kul det!



Ha nu en riktigt skön helg och njut ordentligt av det härliga vädret!
Soliga kramar! Jenny

5 maj 2008

Hej igen!

Nu är jag tillbaka igen efter en liten oplanerad paus. Tiden går otroligt fort och veckorna bara svischar förbi. Helt plötsligt har det gått en månad sedan sista inlägget, oups!
Tusen varma och innerliga tack till alla ni som kikar in och lämnar små söta rader efter er, det är så roligt och glädjer såå!!





Nu har våren äntligen kommit och allt mer tid spenderas utomhus. Jag kände för ett tag sedan att datorn kan vara en riktigt tidsslukare och en timme eller två rullar lätt iväg. Helst vill jag göra inlägg var och varannan dag men inser att tiden inte riktigt räcker till, så jag kommer göra inlägg lite då och nu och allra mest kommer jag besöka alla er andra, för det är ju ändå det som är det allra roligaste!!

Stora kramar!! Jenny